Danes je 24.9.2020

Naročilnica - On-line seminar - Naročilnica on-line seminar
Obdavčitev motornih vozil

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 01. 10. 2020

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 30

Cena: 89,00 EUR

Vsebina:

Vsi, ki se srečujete s poslovnimi dogodki, povezanimi z uporabo in prodajo vozil, boste izvedeli glede njihove obdavčitve:

  • Bonitete po ZDoh-2
  • Davek na dodano vrednost
  • DMV
  • DDPO

Vozila (osebna, tovorna) so podvržena različnim obdavčitvam. Posredna obdavčitev je pri prometu z vozili (DDV, DMV), pojavlja pa se tudi pri uporabi (odbitek DDV od materialov in storitev povezanih z uporabo vozil). Neposredna obdavčitev je vezana na uporabo vozil (bonitete pri uporabi v zasebne namene, davčno priznani stroški, amortizacija), pa na promet z vozili (prihodki ustvarjeni s prodajo).

Predavateljica bo predstavila tudi primere odgovorov na vaša vprašanja, ki zajemajo problematiko uporabe in prodaje tovornih in osebnih vozil, na primer:

- kaj gre v prihodke od prodaje vozila, ali se s tem povečujejo prihodki 2020

- vpliv knjigovodske in tržne vrednosti vozila ob prodaji

- vpliv posredne obdavčitve ob nakupu na obdavčitev ob prodaji

- odbitni DDV pri uporabi (ne samo od vozila, tudi od različnih storitev, materialov ...)

- ločitev na zasebno in poslovno uporabo z vidika DDV, dohodnine

- odgovor na vaše vprašanje, ki ga boste zastavili predavateljici na on-line seminarju


Predavatelji:

Predavatelj
mag. Erika Režek

mag. Erika Režek, je samostojna davčna svetovalka z licenco ZDSS, specialistka za davčno problematiko na področju davka na dodano vrednost. Kot davčna svetovalka je sodelovala z mednarodno svetovalno družbo Deloitte & Touche, kjer je mnogim strankam pomagala z nasveti, kako čim mirneje preko čeri, ki jih prinaša DDV. V letu 2001 je opravila strokovni izpit po predlogu smernice EU o zaščiti in strokovnem imenu davčnega svetovalca pri Davčno finančno raziskovalnem inštitutu v Mariboru. Istega leta ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčni svetovalec. Na Pravni fakulteti Maribor je zaključila magistrski študij davčnega prava. 

Naroči