Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

DDV implikacije izobraževanja v Avstriji

12.3.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

2019.06.1.1 DDV implikacije izobraževanja v Avstriji

mag. Aleksandra Heinzer, davčna svetovalka

Smo podjetje s slovensko ID številko, ki zastopa različna podjetja iz EU. Zastopamo avstrijsko podjetje, ki je avstrijski davčni zavezanec in za uporabo svojih produktov organizira tudi izobraževanja (za uporabo določenih produktov se je potrebno pri njih izobraževati). Imamo situacijo, ko bo avstrijsko podjetje preko nas naročilo izobraževanje v Avstriji, izobraževali pa se bodo njihovi delavci iz podružničnega podjetja iz Slovenije. Mi bomo torej izstavili račun avstrijskemu davčnemu zavezancu za storitev, ki bo opravljena v Avstriji. Kako je v tem primeru z davkom? Je drugače, ker bodo na izobraževanju delavci iz Slovenije? Kako je s klavzulo na računu?

Da bi lahko podala odgovor na tole vprašanje, bi potrebovala dodatne informacije, kot sledi:

  • Prosim natančneje pojasnite vlogo slovenskega podjetja. Kaj pomeni, da »zastopate« avstrijsko podjetje?

  • Kaj pomeni »podružnično podjetje«? Ima avstrijsko podjetje tukaj podružnico? Če jo ima, ali ta podružnica ne sodeluje pri organizaciji seminarja v Avstriji.

  • Kaj zajema organizacija seminarja v Avstriji? Kaj bo slovensko podjetje pravzaprav zaračunalo?

  • Kako se bo ta storitev zaračunavala? Še zlasti pojasnite, ali bo cena določena na udeleženca.

Odgovor naročnika

  • Mi smo zastopnik avstrijskega podjetja za slovensko tržišče. Njihove produkte je možno kupiti v Sloveniji samo preko našega podjetja.

  • Avstrijsko podjetje, ki je naročilo šolanje, ima podružnico v Sloveniji. Slovensko podjetje ima svoje ime, a gre za partnersko podjetje avstrijskega podjetja (tako ima avstrijsko podjetje označeno na svoji uradni spletni strani).

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih