Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Kontrolni seznam za preverjanje postavke iz izkaza poslovnega izida - Prihodki (nov SRS 15 - Prihodki, z začetkom uporabe z dne 1. 1 2019, z dovoljeno uporabo pred tem datumom )

11.1.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

3.8.7 Kontrolni seznam za preverjanje postavke iz izkaza poslovnega izida – Prihodki (nov SRS 15 – Prihodki, z začetkom uporabe z dne 1. 1 2019, z dovoljeno uporabo pred tem datumom )

Ingrid Zadel

Kontrolni seznam za prihodke je namenjen računovodskem preverjanju, ali so bile opravljene ustrezne aktivnosti in vpeljani morebitni ukrepi pri izkazovanju, evidentiranju, vrednotenju prihodkov.

Prvi del – kontrolne aktivnosti obdelovanja podatkov

NAMEN  AKTIVNOST  
Razmejenost dolžnosti  Naloge obdelovanja prejemkov ustrezno ločite od nalog knjiženja.  
Omejen dostop do sredstev in knjigovodskih razvidov (poslovnih knjig)  Zagotovite, da imajo samo pooblaščene osebe dostop do poslovnih knjig o dolžnikih, stalnih podatkov in prejemkov.  
Preverjanje, ali so v poslovnih knjigah izkazani zneski, ki so bili odobreni in predstavljajo dejansko prodajo odjemalcem, ki niso izmišljeni.  Preverite, ali prejemki v zvezi s prodajo predstavljajo veljavna plačila odjemalcev za proizvode ali storitve.  
 Preverite, ali nedenarni dobropisi dolžnikom predstavljajo odobrene pravno veljavne popravke terjatev.  
Preverjanje sprememb stalnih podatkov  Preverite odobritev spremembe stalnih podatkov o kupcu, oznake konta in omejitve kredita.  
 Preverite odobritev spremembe v cenikih.  
Preverjanje prodaje  Preverite knjižbe prodaje, če so bile odobrene in predstavljajo prodajo dejanskim kupcem (in ne izmišljenim).  
 Preverite, ali so bili vsi popravki vrednosti terjatev in odpisi terjatev odobreni.  
 Preverite odobrene prodajne pogoje in cene.  
 Preverite kontroliranje omejitev kreditov za kupce.  
 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih