Danes je 19.7.2024

Input:

Delovnopravni ukrepi v primeru naravne nesreče (poplave)

6.9.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:08:39

Poglavja

Opomba uredništva: Video seminar je bil posnet pred sprejetjem Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (Uradni list RS, št. 95/2023, v nadaljevanju ZIUOPZP), zato ukrepov iz slednjega ne vključuje.

Nedavno so velik del Slovenije prizadele uničujoče poplave, ki so za sabo pustile številne posledice – tudi za delodajalce in delavce. Številni se tako sprašujejo, kaj narediti, če posamezni delavci na delo ne morejo priti oz. kaj, če jim delodajalec zaradi poplav oz. njihovih posledic dela ne more zagotavljati? Kako se po poplavah na novo organizirati in nadaljevati delo oz. delovni proces?

Na webinarju bomo predstavili delovnopravne ukrepe in pravice in obveznosti, tako delavca kot delodajalca v zvezi z njimi, predvsem v zvezi z:

  1. odsotnostjo z dela,
  2. nezmožnostjo zagotavljanja dela,
  3. spremembo dela oz. kraja dela,
  4. potrebo po dodatnem delu.

Na webinarju bomo predstavili tudi, kaj za delodajalce in delavce z vidika delovnih razmerij prinaša interventna zakonodaja in odgovorili na vprašanje, kaj z delovnopravnega vidika pomeni, da je bil 14. 8. 2023 določen kot dela prosti dan.

 

Predavateljica:

Urška Krivec je strokovna sodelavka v Odvetniški pisarni Bohl. Znotraj odvetniške pisarne se ukvarja s civilnim, delovnim in kazenskim pravom. Od leta 2017 za Verlag Dashöfer piše strokovne članke, pripravlja odgovore ter izvaja spletne seminarje in spletne klepetalnice.