Danes je 15.7.2024

Input:

Električna vozila in ureditev obdavčitve motornih vozil (1. del)

19.7.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:29:56

Poglavja

Na seminarju bo strokovnjakinja, Erika Režek, predstavila:

Posebnosti za električna vozila izvirajo iz sprememb zakonodaje in pojasnil, ki so nastala v zadnjih dveh letih. Obdavčitev se pojavi tako pri prometu z vozili (DDV, DMV) kot pri njihovi uporabi (odbitek DDV od stroškov, bonitete pri uporabi v zasebne namene, davčno priznani stroški, amortizacija). Pogledali bomo:

  • Bonitete po ZDoh-2
  • Davek na dodano vrednost

Obvestilo o tehnični napaki: na tem posnetku se prosojnice ne premikajo. Za spremljanje glasovnega posnetka predavanja pritisnite na gumb za predvajanje, prosojnice pa si prenesite iz povezave spodaj. Opravičujemo se vam za neprijetnost.

 

Predavateljica:

mag. Erika Režek, je samostojna davčna svetovalka z licenco ZDSS, specialistka za davčno problematiko na področju davka na dodano vrednost. Kot davčna svetovalka je sodelovala z mednarodno svetovalno družbo Deloitte & Touche, kjer je mnogim strankam pomagala z nasveti, kako čim mirneje preko čeri, ki jih prinaša DDV. V letu 2001 je opravila strokovni izpit po predlogu smernice EU o zaščiti in strokovnem imenu davčnega svetovalca pri Davčno finančno raziskovalnem inštitutu v Mariboru. Istega leta ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčni svetovalec. Na Pravni fakulteti Maribor je zaključila magistrski študij davčnega prava.