Danes je 19.7.2024

Input:

Nagrade, kuponi, obdarovanje med pravnimi osebami na primerih iz prakse

22.5.2024, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:54:48

Poglavja

Podjetja uporabijo nagrade za spodbujanje sodelovanja, za promocijo nakupa. Kakšna je obdavčitev po ZDoh-2 (boniteta, ugodnost manjših vrednosti), po ZDDV-1 (pravica do odbitka DDV) ter ZDDPO-2 (davčno nepriznani stroški)? Ni pa nujno, da je prejemnik nagrade fizična oseba. Kako je v primeru, če se obdari pravno osebo? Kaj pa, če se ji da v brezplačno v uporabo določena sredstva?

Nekatera podjetja darila – nagrade prodajajo v obliki darilne kartice oziroma kupona – kakšna je davčna obravnava pri izdajatelju, kupcu in pri obdarovancu?

 

Predavateljica:

mag. Erika Režek, je samostojna davčna svetovalka z licenco ZDSS, specialistka za davčno problematiko na področju davka na dodano vrednost. Kot davčna svetovalka je sodelovala z mednarodno svetovalno družbo Deloitte & Touche, kjer je mnogim strankam pomagala z nasveti, kako čim mirneje preko čeri, ki jih prinaša DDV. V letu 2001 je opravila strokovni izpit po predlogu smernice EU o zaščiti in strokovnem imenu davčnega svetovalca pri Davčno finančno raziskovalnem inštitutu v Mariboru. Istega leta ji je bil dodeljen certifikat o pridobitvi strokovnega naziva davčni svetovalec. Na Pravni fakulteti Maribor je zaključila magistrski študij davčnega prava.