Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Priprava medletnega računovodskega poročila z učinki sprememb MSRP 9 in MSRP 15 (1. del): Učinki sprememb MSRP 15

25.7.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:33:32

Mednarodna računovodska standarda MSRP 9 - Finančni instrumenti in MSRP 15 - Prihodki od pogodb s kupci sta obvezna in veljavna za letna obdobja z začetkom 1. januarja 2018 ali kasneje. Za večino družb bo računovodsko poročilo za obdobje, ki se konča na dan 30. 6. 2018, prvo medletno računovodsko poročilo, v katerem se bodo odrazili vplivi sprememb MSRP 9 in MSRP 15. 

Standarda omogočata uporabo številnih praktičnih rešitev, ki jih lahko podjetja uporabijo bodisi pri prehodu bodisi stalno.

 

1.del: učinki sprememb MSRP 15

Pri prehodu MSRP 15 omogoča izbiro ene od naslednjih dveh metod: (a) za nazaj za vsako predhodno poročevalsko obdobje, predstavljeno v skladu z MRS 8 – Računovodske usmeritve, spremembe računovodskih ocen in napake, ali (b) za nazaj s kumulativnim učinkom začetka uporabe tega standarda, pripoznanim na datum začetka uporabe.

V prvem delu video seminarja na temo MSRP predavateljica Ingrid Zadel predstavi učinke sprememb MSRP 15. V začetku predavanja predstavi mednarodni računovodski standard 34 MRS 34 – Medletno računovodsko poročanje. Standard predpisuje najnujnejšo vsebino medletnega računovodskega poročila ter načela pripoznavanja ter merjenja v popolnih in zgoščenih računovodskih izkazih za medletna obdobja. V nadaljevanju se osredotoči na mednarodni standard računovodskega poročanja MSRP 15 – Prihodki od pogodb s kupci, katerega uporabo v medletnem računovodskem poročilu prikaže na praktičnem primeru.

 

Kazalo vsebine:

  • MRS 34 - medletno računovodsko poročanje in novi MSRP od 1. 1. 2018
  • Razkritja učinkov sprememb računovodskih usmeritev
  • Praktični prikazi uporabe MSRP 15 v medletnem poročilu

 

 

Predavatelj

mag. Ingrid Zadel

mag. Ingrid Zadel

ima trideset let delovnih izkušenj na področju računovodstva, kontrolinga in notranje revizije. Njena področje dela so vodenje, načrtovanje, organiziranje in koordiniranje aktivnosti s področja računovodstva družbe in skupine, predlaganje računovodske in davčne politike, vzpostavljanje poslovnih procesov v družbi in na nivoju skupine in ustrezne informacijske podpore. Bila je odgovorna za izdelavo konsolidiranih računovodskih izkazov, za računovodsko poročanje odvisnih podjetij, vpeljavo enotne računovodske politike in usmeritev skladno z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja. Pri Slovenskem inštitutu za revizijo je pridobila naziv pooblaščena revizorka. 

Priložene datoteke

PDFgradivo_MSRP_15_razkritja_222.pdf 0.83 MB
 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih