Danes je 17.4.2024

Input:

Novela ZEPDSV: vodenje evidenc po novem

20.7.2023, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 7 minut

Vsebino celotne on-line klepetalnice v pdf obliki si lahko naložite tukaj.

Glede na odgovor, ki sem ga dobila na prejšnji klepetalnici, da delavec mora izkoristiti odmor med delovnim časom, da je ta obvezen, ker tako določa 154. člen ZDR-1 in je namenjen regeneraciji (nekaj takega) delavca med delom. Izhajajoč iz tega imam dve vprašanji, ker nekateri imamo drugačen način dela

- Po 154. členu ZDR-1 je odmor moja pravica in ne dolžnost, če prav berem. Torej imam kot delavec tudi pravico, da se ga odrečem, ali pač ne?

- Kaj v primeru, če si nekdo ne beleži odmora, ker pač ne gre na odmor - kakšna je tu odgovornost delodajalca? Ali si je potem delavec dolžan vseeno beležiti odmor, tudi če ga ne koristi - ja tudi taki so/smo, ali pa si ga razdelimo na več kratkih odmorov, ker nam/jim to bolj ustreza?

- Kaj v primeru, če delavec na programu za beleženje delovnega časa zabeleži odmor krajši od 30 minut, npr. 27 minut, kakšna je tu odgovornost delodajalca? Predvidevam, da če je odmor daljši od 30 minut, najbrž to ne bi bilo narobe?

a)Iz prvega odstavka 154. člena ZDR-1 izrecno izhaja, da ima delavec pravico do odmora. Delavec se tej pravici sicer lahko odreče, toda ni jasno, zakaj bi to storil, saj se čas odmora všteva v