Danes je 28.2.2024

Input:

Začasni ukrepi za pomoč zavezancem pri poslovanju s Finančno upravo (dopolnjeno)

11.8.2023, Vir: FURSČas branja: 6 minut

Opomba: Pojasnilo državnega organa se lahko spreminja. Za natančno vsebino pojasnila se obrnite na spletno stran državnega organa. V Odloku o začasnih ukrepih v upravnih zadevah za preprečevanje posledic poplav, ki so prizadele Republiko Slovenijo avgusta 2023 (Uradni list RS, št. 87/23)  se v 6. členu besedilo »sedem dni« nadomesti z besedilom »14 dni«.

Pojasnilo je bilo 9.8.2023 dopolnjeno: bolj podrobno je FURS navedel Kaj še lahko izkoristijo zavezanci? in dodal Kateri postopki se trenutno ne izvajajo?

Vlada je sprejela nekaj začasnih ukrepov v upravnih zadevah za preprečevanja posledic poplav, ki se nanašajo tudi na poslovanje s Finančno upravo Republike Slovenije (FURS). Zavezance opozarjamo tudi na nekaj dodatnih zakonskih možnosti, ki jih lahko še izkoristijo. Objavljamo, katere postopke smo zamaknili in kje zavezanci dobijo več informacij.

Vlada je 5. avgusta 2023 izdala Odlok o začasnih ukrepih v upravnih zadevah za preprečevanje posledic poplav, ki so prizadele Republiko Slovenijo avgusta 2023 (Uradni list RS, št. 87/23; v nadaljevanju: odlok), ki je začel veljati dne 6. avgusta 2023 in velja 1 mesec.

Z omenjenim odlokom se na podlagi 306.a člena Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP) določajo